INTERVIEW: LOTJE SCHOOTS!

Even voorstellen, wie is Lotje Schoots?
Ik ben Charlotte Charity Schoots maar voor de meeste bekend als Lotje. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend Patrick Berends in Abcoude. Daar hebben we onze training/handelsstal waar 14 paarden in training staan, de zadelmakerij van KM Worldriding en het kantoor van La Valencio.

Hoe ben je in aanraking gekomen met paarden?
Ik weet niet beter dan dat er paarden waren. Mijn opa fokte Arabieren en mijn ouders hadden paarden voor de hobby. Het was van peuter af aan paard, paard, paard.

Welke plaats nemen paarden in, in je leven? En wat betekenen ze voor jou?
De paarden zijn mijn leven. Ik heb het grote geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik train elke dag met veel plezier en vind het het aller leukste om zelf de jonge paarden op te leiden.

 

Wat zijn op dit moment je werkzaamheden binnen de paardensport?
Mijn voornaamste werk is het trainen en africhten, daarnaast geef ik veel les en zijn we zeer regelmatig op concours te vinden.

Hoeveel paarden rijd je momenteel in de wedstrijdsport en op welk niveau?
Momenteel heb ik 12 paarden in training staan. Van 3 jaar tot Grand-prix. Deze afwisseling vind ik ontzettend leuk en de meeste voldoening haal ik uit het opleiden.

Jij wordt gesponsord door La Valencio, kun je iets over dit merk vertellen?
La Valencio is een ontzettend hip, modieus en sportief merk. Daarnaast is het ook nog eens betaalbaar. Het draagt ontzettend comfortabel. Ook voor de paarden zijn er mooie artikelen zoals de dekens met de hoge loopsplit en mooie boegsluiting.

Wat is jouw favoriete kledingstuk in de huidige collectie en waarom?
De legergroene set! (Ivanka/Ikoon)

 

 

                                                      Ikoon – Wintercollectie 2017                                           Ivanka Jack – Wintercollectie 2017

 

Wat vind je het belangrijkste waarop gelet moet worden tijdens de training?
Het belangrijkste is plezier in het rijden, zowel voor jou als voor je paard! Daarnaast is de basis ontzettend belangrijk. Eerlijk aan een been, rechtgericht en in een fijne aanleuning. Van hieruit kun je doortrainen maar ook ergens op terug vallen als het even moeilijk is.

Op welke manier bereid jij je voor op de wedstrijden?
Het ligt aan het paard. Het ene paard heeft meer werk nodig dan het andere paard. Ik probeer altijd de laatste paar dagen de training wat af te bouwen zodat ze geen spierpijn hebben of moe zijn tijdens de wedstrijd.

Waar ben je het meest trots op dat je nu hebt bereikt?
Het aantal opgeleide paarden. 5 Zware Tour, 22 Lichte Tour en 40 Z2. Het geeft een kick als ze dingen gaan snappen en de kwartjes vallen!

Wat voor tips heb jij nog voor iedereen die iets wil bereiken in de paardensport?
Heel veel en vaak blijven doorzetten. Het gaat niet altijd vanzelf. Daarbij moet je streng zijn voor jezelf. De fouten komen bij de ruiter vandaan, dus durf streng in de spiegel kijken.

Hoe zie jij de toekomst voor je in de paardensport en wat zou je nog willen bereiken?
Ik hoop dit nog lang te blijven doen en met veel talentvolle paarden te mogen werken. En natuurlijk droom ik van de Olympische Spelen!

 

 

               

 

 

 

 

Een reactie plaatsen