Interview: Jennifer Sekreve

Even voorstellen, wie is Jennifer Sekreve?

Ik ben amazone en instructrice. Samen met mijn partner Johan Hamminga heb ik veel jonge paarden opgeleid en uitgebracht, met name in jonge paardencompetities, maar ook in de subtop tot en met Lichte Tour. Ook heb ik een aantal keer mogen deelnemen aan het WK voor jonge dressuurpaarden. Ik ben daarnaast ook een ORUN-niveau 4 gediplomeerde instructrice en ik geef regelmatig lessen en clinics.

Hoe ben je in aanraking gekomen met paarden?

Als kind woonde ik in het centrum van Amsterdam, dicht bij het Concertgebouw. Mijn ouders speelden in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en waren daardoor vaak van huis. Toen ik 8 jaar oud was nam de oppas nam mij mee naar de Hollandse manege, en ik was meteen verkocht. Ik ben daar begonnen met rijlessen. Ik werd al snel heel fanatiek en wist dat ik in de paarden verder wilde. Op mijn 16e ging ik fulltime aan de slag als amazone en begon ik aan de ORUN-opleiding.

 

Wat zijn op dit moment je werkzaamheden binnen de paardensport?

Ik rijd gemiddeld 8 paarden per dag (doordeweeks) en ik ga in het weekend vaak op concours en ik geef daarnaast ook nog les. Op dit moment staan er bij ons paarden in training van verschillende leeftijden en niveaus: van net zadelmak tot Grand Prix-klaar. Dit zorgt ervoor dat ik een super afwisselende baan heb!

 

 

Op welke manier bereid jij je voor op de wedstrijden? 

Ik ben vrij nuchter. Ik heb eigenlijk niet een bepaald ritueel. Tot een aantal jaar geleden wilde ik altijd alles zelf doen voorafgaand aan een wedstrijd, zodat ik zeker wist dat alles tot in de puntjes werd verzorgd, precies zoals ik het wil. Inmiddels heb ik dat wel een beetje los kunnen laten. Op de wedstrijddag zelf vind ik het fijn om tijdens de voorbereiding niet te veel drukte om me heen te hebben.

 

Wat vind je het leukst aan het werken met paarden? 

Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. En mijn werk blijft ook altijd uitdagend. Elk paard heeft namelijk zijn eigen karakter en kwaliteiten. Daar moet ik dan zo goed mogelijk op in spelen. Het geeft een kick wanneer je merkt dat dat echt gelukt is en je met een fijn gevoel de wedstrijdring uit komt.

 

 

Wat voor tips heb jij nog voor iedereen die iets wil bereiken in de paardensport? 

Wanneer je iets heel graag wilt, dan kun je met hard werken en doorzetten een heel eind komen. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat je eerlijk blijft naar jezelf en naar je paard. Je kunt ook erg veel leren van het kijken naar andere combinaties. Sta open voor kennis van anderen en blijf niet hangen in het ‘oude vertrouwde’.

 

Hoe zie jij de toekomst voor je in de paardensport en wat zou je nog willen bereiken? 

Ik breng inmiddels een aantal paarden uit in de Lichte Tour. Wie weet kan ik met één van deze talenten dit jaar wel de overstap maken naar de Grand Prix. Dat wordt weer een nieuwe uitdaging 🙂

 

Je wordt gesponsord door La Valencio, kun je hier iets over vertellen? 

La Valencio heeft hele mooie artikelen voor ruiters en paarden. Ik vind de kledinglijn voor ruiters niet alleen erg mooi, maar vooral ook heel fijn in gebruik. Zo rijd ik altijd met de rijbroeken van La Valencio met anti-slip zitvlak. Deze broeken hebben echt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voordat ik deze rijbroeken ontdekte reed ik namelijk in rijbroeken die het dubbele kosten in aanschaf en maar half zo lang meegaan.

 

Wat is je favoriete kledingstuk in de huidige collectie en waarom?

Mijn favorieten van dit moment zijn het grijze Ibi sweatvest en de lichtblauwe Ifke bodywarmer. Ik draag deze twee items graag samen: de combinatie staat heel leuk en de bodywarmer is heerlijk warm met de dikke kraag.

 

 

Een reactie plaatsen