Ellen van den Berg

Graag wil ik me voorstellen, mijn naam is Ellen van den Berg. Sinds de zomer van 2015 word ik gesponsord door LA VALENCIO. Door het runnen van mijn eigen dressuurstal Ellen van den Berg in Uden, ben ik al vanaf 1990 zelfstandig in de paardenbranche.

Het opleiden van mijn eerste, zelf bij elkaar gespaarde paard Zaloete (Saluut x Doruto) van M2 tot en met Internationaal Grand-Prix, leidde tot mooie successen, nl een 9e plaats op het NK in Haaksbergen en een 9e plaats Internationaal Grand-Prix in Bad Honnef (1996).

Vele paarden zijn opgeleid en succesvol uitgebracht in de Lichte Tour o.a. Limba( Galfrenier), Nadine (Partout x Eros), Syclon (Remondo x BWP), Showdiva (Havidoff x Zaloete).

Limba en Nadine waren Grand-Prix klaar.  In 2005 heb ik helaas een ongeval gekregen met Limba met multitrauma als gevolg, en een jaar interne revalidatie volgde. Nieuwe keuzes werden gemaakt, wat leidde tot het deelnemen aan de PARA-dressuur met Syclon en Showdiva. Showdiva behaalde een mooie individuele 7e plaats op het EK in Herning 2013.

In augustus 2016 heb ik mijn dressuurstal verkocht en een nieuw bedrijfje opgericht: Ellen’s Coaching Centre. Mijn specialiteiten zijn nu als member van de Internationale Trainers Club, het geven van instructie/coaching aan talenten van B tot en met Grand-Prix , geven van proefgerichte clinics, jureren tot en met Grand-Prix en Para-dressuur. Docent/examinator van de KNHS, Haaranalyse van paarden en mens.

Showdiva zal dit najaar gestart worden in Prix St. George, Intermediaire 1 en 2 en A en B. Rosaloete zal gestart worden ZZ licht en Para dressuur Grade 5.

Dit najaar krijg ik de beschikking over een absoluut toppaard, waarmee ik eerst Lichte Tour mee zal starten, en me daarna voor bereiden met haar voor de overstap naar de Grand-Prix. Enorm veel zin in om met deze nieuwe uitdaging weer in de picture te rijden.

Super blij ben ik met de sponsoring van LA VALENCIO, fijne draagbare materialen en tevens lekker warm met prachtige vrolijke kleuren. Graag wil ik een representatieve vertegenwoordigster zijn van LA VALENCIO en hoop nog lang deel uit te mogen maken van het team.

Klik hier voor de website van Ellen.