A day in the life of Jennifer Sekreve

Hoe ziet een dag van een amazone er eigenlijk uit? Wij vroegen het Jennifer Sekreve! Zij geeft een inkijkje in haar leven met de paarden en Johan Hamminga!

7:00 uur
De dag begint; Johan voert de paarden en daarna ontbijten we zelf.

8:00 uur
Nadat we drie paarden in de stapmolen hebben gezet stap ik op het eerste paard. Het belooft een drukke dag te worden. Gelukkig hebben we vandaag ook extra hulp op stal bij het wisselen van de paarden in de molen, het uitmesten van de stallen en het op- en afzadelen. Dit geeft Johan en mij de mogelijkheid om op zo’n volle dag toch alle paarden samen te trainen.

8.30 uur
Terwijl ik het eerste paard aan het rijden ben, longeert Johan alvast het volgende paard. Ik pak vervolgens dit paard van hem over en zo gaan we door totdat alle jonge paarden gereden zijn.

12:45 uur
Ik eet even snel een boterham tussendoor.

13:00 uur
Ik rijd nog drie paarden, zodat ik er in totaal acht heb gereden.

 

16:00 uur
Er komen twee combinaties langs voor instructie. Voordat ik start met lesgeven geef ik Hitmaker nog snel wat eten. Hij mag vanavond mee op concours, dus hij mag iets eerder eten dan de andere paarden.

18:00
Johan voert de paarden en ik kleed me snel om en ik was en vlecht Hitmaker.

19:00 uur
We vertrekken naar de wedstrijdlocatie. Veel tijd om zelf te eten is er niet, dus ik eet in de auto onderweg naar concours.

20:15 uur
Ik stap op Hitmaker. Ik neem altijd ruim de tijd voor het losrijden zodat het paard kan acclimatiseren. Hitmaker is al meteen ontspannen, dus ik blijf lang stappen en ik rijd hem daarna los. Omdat hij erg fijn aanvoelt, hoef ik niet lang los te rijden en laat ik hem nog even ontspannen stappen voordat we aan de eerste Z1 proef beginnen.

21:00 uur
Ik mag de wedstrijdring in voor mijn eerste proef. Hitmaker doet beide proeven erg goed zijn best.

21:45 uur
De prijsuitreiking even afwachten, dit was niet voor niets, 2 keer 1e!! En nu weer op naar huis.

22:15 uur
We komen weer thuis aan. Ik verzorg Hitmaker nog even en haal zijn vlechten eruit. Hij mag aan zijn weekend gaan beginnen.

23:00 uur
Een laatste voerronde voor de paarden. Ik zoek ook nog snel wat spullen bij elkaar voor morgen: dan ga ik al vroeg met Ferrero op concours. Ik spring nog even onder de douche en duik mijn bed in. Dat was me het dagje wel! Zzzzzz…..

Een reactie plaatsen